Back to All Events

Blå delt likt: Brødet og Eselet invaderer

  • Blå 9 Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Brødet og Eselet lager ikke musikk, de bruker musikk. De skriver ikke poesi, de hører stemmer. De driver ikke med skuespill, men de gjør seg til når det trengs.

Tirsdag 6. februar kommer Brødet og Eselet til Litteratur på Blå for å ta en prat, spille trønderske låter og vise oss hvordan verden for eksempel kan se ut gjennom poesi og uestetiske masker.

Brødet og Eselet er poeten Gunnar Wærness og kunstneren Henrik Skotte, også kjent som Not King Cole og Dr. Donk. De er en slags kabarettgruppe, men også et band og et teater, som blander performance og poesi, revy, punk og jazz i sine nærmest ubeskrivelige sceneopptredener, med et karaktergalleri bestående av blant annet skurker, mislykkede revolusjonære og fisker som går på land. I deres nyeste utgivelse, "Del Likt", presenterer Brødet og Eselets særegne sanglyrikk og vandrehistorier, i kombinasjon med illustrasjoner som fotografi, videostills og tegninger. 

Brødet og Eselet startet opp i 2011. Siden den første store forestillingen "Vi er motorvei" hadde premiere på Avant Garden i Trondheim i 2013, har Brødet og Eselet laget ytterligere fire forestillinger og gitt ut bøkene "Griskokknetter" (2014) "€urodike" (2015) og "Del likt" (2017).

Både Brødet og Eselet kan sees på som masker som alle kan ta på seg, ved behov.

Velkommen!

cc: 50,- 

"Del likt" kan kjøpes på arrangementet!

Earlier Event: January 23
Malabou og den plastiske hjerne
Later Event: February 20
Walter Benjamin: Passasjeverket