Back to All Events

Litterær hyllest: Ursula K. Le Guin / Jordsjø

Vi feirer livet og litteraturen til Ursula K. Le Guin (1929-2018), gudmoren av science fiction- og fantasylitteratur, og inviterer til litterær samtale og konsert.

Ursula K. Le Guin er kanskje mest kjent for sin Hain-syklus med romanene «The Dispossessed», «The Left Hand of Darkness» og Earthsea-serien, men har også et langt og rikt forfatterskap som omfatter en rekke kortere tekster, poesi og kritikk. Hennes bøker ble introdusert til norske lesere gjennom blant «Mørkets venstre hånd» og «Skog betyr samfunn», utgitt i Lanterne science fiction-serien til Gyldendal forlag. 

Le Guin er en forfatter med en enorm forestillingsevne og finstemt medmenneskelighet. Ved å skrive frem andre mulige verdener og samfunn lar hun oss se vårt eget samfunn, politiske systemer, forestillinger om kjønn og natur, samt andre aspekter av det å være et menneske blant andre mennesker, med et nytt og muligens mer empatisk blikk. 

Vi gleder oss til å høre Simen Hagerup og Andreas Vermehren Holm utforske Le Guins poetikk. Etter samtalen vil Jordsjø, Le Guins hyllestband, spille konsert. Jordsjø er Oslo-baserte og inspirerte av gamle horrorfilmer, tysk synthmusikk fra 70-tallet, svensk prog, fantasy og natur.

Velkommen til en kveld tilegnet både gamle, nye og kommende Le Guin-fans!

I panelet:

SIMEN HAGERUP - Forfatter, skribent og oversetter. Aktuell med fantasyromanen «Jordverv» i 2018 på Kolon Forlag. 

ANDREAS VERMEHREN HOLM - Forfatter, oversetter og redaktør for Forlaget Virkelig. 

Samtalen ledes av Julia Wiedlocha fra redaksjonen til Litteratur på Blå.

I Jordsjø:

Håkon Oftung - gitar, fløyte, vokal
Håkon Knutzen - gitar
Ståle Langhelle - keys, vokal
Ola Mile Bruland - bass
Kristian Frøland - trommer

Cc: 60,- 
Forlaget Virkelig selger Le Guin i Karsten Sand Iversens danske oversettelse («Sur», «Bæreposens teori om fiction» og «Acaciefrøenes forfatter»)

Earlier Event: February 27
I dybden: Forfatteren Ingmar Bergman
Later Event: March 13
Musikk i språk