Back to All Events

I dybden: Pål Norheim

  • BLÅ 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

«Kvisetrynets umodne forestilling om hvem han ville bli: en som, rotløs, skriver tynne, litt merkelige bøker man gjerne skulle ha oppdaget i et antikvariat; essays man gjerne ville snublet over i et tidsskrift, en avis.» 
(Pål Norheim. Oppdateringer)

Kvisetrynet fikk rett: Pål Norheim (1962–2017) etterlot seg et kresent forfatterskap, bestående av en håndfull tynne, litt merkelige bøker. Tre av disse – «Gottfried von Baaders dagbok», «Stemmegafler» og «Z» - har lenge vært ute av sirkulasjon, mens to bind av Oppdateringer, samt essaysamlingen Gutterommet og verden, foreligger på Kolon Forlag. I det offentlige er muligens Norheim vel så kjent som samfunnsstemme som for de litterære arbeidene. Og det er noe hemmelig over disse bøkene: De spenner vidt både språklig, sjangermessig og tematisk, og lar seg vanskelig plassere på noe litterært kart. Hva slags bøker er det altså snakk om?
Litteratur på Blå inviterer til samtale om Pål Norheims forfatterskap.

I panelet sitter oversetter og litteraturkritiker Henning Hagerup og forfatter Arve Kleiva. Samtalen ledes av Norheim-entustiast Even Teistung fra redaksjonen til Litteratur på Blå. 

Dørene åpner kl. 19.00. Samtalen begynner 19.30.
cc: 50,-