Back to All Events

Tankegods: Arne Næss

  • Blå 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

I januar 2019 er det 10 år siden Norges mest kjente filosof gjennom tidene, Arne Næss, gikk bort. I den anledning vil sesongens første kveld på Litteratur på Blå handle om Næss' liv og tanke. Han huskes gjerne som en viktig figur innenfor den dypøkologiske bevegelsen, men hans virke omfatter også arbeider innenfor språkfilosofi og vitenskapsfilosofi, fra tolkninger av Gandhis ikkevoldsfilosofi til Spinozas etikk. Denne kvelden ønsker vi å dekke det bredere registeret av Arne Næss’ interesser og innflytelser.

I panelet:

Inga Bostad, professor i filosofi ved Universitetet i Oslo.

Per Ingvar Haukeland, filosof og førsteamanuensis ved institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving, Universitet i Sørøst-Norge.

Samtalen ledes av Ola Mile Bruland fra redaksjonen til Litteratur på Blå.

Dørene åpner kl. 19.00. Samtalen begynner kl. 19.30.
CC: 50,-

Vel møtt!

Earlier Event: December 11
I dybden: W.G. Sebald