Back to All Events

Aniara: Kanaan, Sunniva Du Mond Nordal og Johann Grip

  • blå 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Velkommen til en helt spesiell kveld om Harry Martinsons sf-klassiker «Aniara», med bidrag av Johann Grip, Sunniva Du Mond Nordal og Kanaan. Verket er nesten 70 år gammelt og noe så sjeldent som et episk dikt om romfart, eller, som det sf-sjangeren tro heter hos Aadu Ott og Lars Broman, et forsøk på å mediere mellom vitenskap og poesi, mellom trangen til og vanskeligheten med å forstå. For denne kvelden legger vi til et ekstra forhandlingsnivå, mellom musikk og litteratur.

Den store begivenheten denne kvelden er urfremføringen av samarbeidet mellom skuespiller Sunniva Du Mond Nordal og instrumentaltrioen Kanaan - Band. Med Martinsons dikt som rammeverk vil denne nye kvartetten fremføre et helt nytt verk inspirert av psykedelisk musikk, spacerock og astral-jazz. I spennet mellom det vare og det desperate i «Aniara» får de fire utfolde seg fritt, fra buldrende riff til eteriske åpne strekk. Johann Grip innleder seansen med et innlegg om verket.

Arrangementet starter 19:30
50,- inngang
18+