Back to All Events

I dybden: Jan Roar Leikvoll

  • Blå 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Da Jan Roar Leikvoll (f. 1974) døde i 2014, etterlot han seg fire kritikerroste romaner som samlet utgjør et av de sterkeste, mest konsentrerte forfatterskapene i norsk samtidslitteratur. Fra debutboka "Eit vintereventyr" via (det mange anser som) mesterverket "Fiolinane", den i pocket sensurerte "Bovara" og til "Songfuglen", utviklet Leikvoll et litterært univers som på samme tid er usedvanlig brutalt og underlig vakkert.

Leikvoll etterlot også en hel rekke manuskripter. I 2015 utkom "Forkynnaren", og denne høsten utgis romanen "Heimatt". I den anledning inviterer Litteratur på Blå og Det norske Samlaget til en samtale om Leikvolls forfatterskap, dets temaer og motiver.

Ved bordet sitter:

David Aasen, redaktør i Samlaget
Christine Leikvoll, Jan Roar Leikvolls søster og første leser.
Christian Kjelstrup, redaktør i Samtiden og forhenværende innehaver av "Fiolinanes bokhandel"

Samtalen vil ledes av Even Teistung, redaktør av Bokvennen Litterær Avis og redaksjonsmedlem i Litteratur på Blå.

CC: 50,-

OBS: Samtalen begynner 20:00. Dørene åpner 19:30.

Earlier Event: September 17
Til minne: Toni Morrison