Back to All Events

Arbeiderkvinnenes døtre: Tove Nilsen og Madeleine Schultz i samtale

  • Blå 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

“Vi kom fra alle kanter av landet, fra myggviddene i nord og svaberga i sør, fra de regnpiska fergekaiene i vest og de mørke granskauene i øst.” Sånn åpner Tove Nilsens klassiske oppvekstroman, "Skyskraperengler", fra 1982. I boka beskriver Nilsen oppveksten i drabantbyen Bøler i Oslo på slutten av femtitallet.

En av kvinnene som kom til Bøler fra “myggviddene i nord” var debutant Madeleine Schultz sin mormor. I den ferske sakprosa-boka “Morslinjer” trekker Schultz leseren gjennom både arbeiderkvinnenes og voldens historie fra etterkrigstid og til i dag. Gjennom sin mormor, mor og egen historie setter hun den norske diskusjonen om arbeiderklassens kvinner inn i en aktuell, feministisk kontekst.

Litteratur på Blå inviterer til samtale mellom debutant Madeleine Schultz og forfatter Tove Nilsen, om drabantbyen, sterke arbeiderklassekvinner som får sine livsdrømmer knust og skammen som døtrene arver.

Arrangementet finner sted utendørs, på Lagunen på Blå. Vi ønsker velkommen til 50 gjester. For reservasjon, send mail til: bord@blaaoslo.no med emne LPB + dato, antall personer.

CC: kr. 50,-