Filtering by: Music

Inger Hagerup: Kjærlighet, angst, død, barndom - og en alle tiders sommer!
Nov
15
7:30 PM19:30

Inger Hagerup: Kjærlighet, angst, død, barndom - og en alle tiders sommer!

Velkommen til en musikalsk forestilling i erindringen og kjærlighetslyrikkens navn. Vi i litteratur på Blå er stolte over å få på scenen musiker og låtskriver Haakon Ellingsen, som har jobbet med Inger Hagerups tekster og forkynt dem landet rundt. Bak seg har han to plater som er basert på Inger Hagerups diktning, "Det var noe som hendte en gang" og "Jeg tror på stier hvor en kan gå vill", og forestillingen vil by på musikk fra disse utgivelse, i tillegg til noen ord om de forskjellige sangene og tonesettingene, samt noen ord om Hagerups liv og virke. Sammen med seg har han musikerne Jacob Holthe Thorsen og Gaute Storsve.

Dikt og musikk gir oss en fin mulighet til å belyse de ulike følelsene som vi alle har, og vi gleder oss til å dele dette med dere.

Musikk fra kl. 20.00
50 cc

Vel møtt!

View Event →
Den hellige Birgitta – enken som utfordret Europa. Samtale med Unn Falkeid og Eivor Oftestad
Sep
21
6:00 PM18:00

Den hellige Birgitta – enken som utfordret Europa. Samtale med Unn Falkeid og Eivor Oftestad

Martin Luther mente hun var gal. August Strindberg kalte henne en «satans kjerring». Den hellige Birgitta (1303-1373) var en av de tydeligste stemmene i Europa i sin tid og satte både konger og paver på plass.

I sin ferske bok skildrer Unn Falkeid en modig nordisk adelskvinne som valgte å følge et hellig kall og bryte opp fra det livet som var staket ut. Hun føder og oppdrar åtte barn, blir enke og bestemmer seg for å dra til Roma, kirkens sentrum, for å be paven om å vende hjem fra sitt franske eksil.

Stadig mottar Birgitta visjoner som nedtegnes og som til slutt fyller åtte bøker. Birgitta etterlot seg en klosterorden og det hittil største forfatterskapet skrevet av en kvinne. Etter sin død ble hun kanonisert, og er i dag Europas skytshelgen.

-

Litteratur på Blå inviterer til en kveld med forfatter av boken og idéhistoriker Unn Falkeid, i samtale med kirkehistoriker og samfunnsdebattant Eivor Andersen Oftestad. Samtalen ledes av Andrea Regine Meyer fra redaksjonen.

I samtalen vil vi bli kjent med Birgittas liv og virke, et tema som åpner for en rekke interessante refleksjoner knyttet til middelalderen, kvinnens stilling og ikke minst litteratur. Hvordan kan vi forstå Birgittas religiøse nedtegnelser i dag? Hva var eller er en visjon? Eller hva har kanoniseringen av Birgitta å si for hennes ettermæle?

Etter samtalen blir det stemningsskapende musikk av Victoria Oftestad og Tomas Laukvik Nannestad. Til daglig studerer de ved Norges Musikkhøgskole. Victoria trakterer fløyter, trommer og sang, mens Tomas stiller med det grandiøse instrumetet «Teorbe», en renessanselutt med basstrenger.


-

Dørene åpner kl 18.00.
Samtalestart 18.30.

Plassreservasjon via denne lenken: https://www.universe.com/.../litteratur-p-bl-21-september...

CC 50 kr betales i døra.

-


Unn Falkeid er professor i idéhistorie ved Universitetet i Oslo. Hun forsker på europeisk middelalder og renessanse og har utgitt en rekke bøker og vitenskapelige artikler om Dante og Petrarca, Birgitta av Sverige og Katarina av Siena.


Eivor A. Oftestad er kirkehistoriker og førsteamanuensis ved Institutt for humanistiske fag ved Høgskolen i Innlandet. Oftestad har publisert en rekke fagartikler og populærvitenskapelige kronikker.


Victoria Oftestad er en ung tidligmusikkutøver med fokus på historisk oppføringspraksis. Hun studerer for tiden ved Norges Musikkhøgskole på Det Frie Kandidatstudiet, og har sang og blokkfløyter som hovedinstrument


Tomas Laukvik Nannestad er en variert gitarist, som i sitt master-prosjekt ved Norges Musikkhøgskole, fokuserer på utøveren i møtet med veldig gammel og veldig ny musikk. I dag stiller han med det grandiose instrumentet "Teorbe" - kort sagt en renessanselutt med basstrenger.

View Event →