Befri deg selv!

"Dannelse er viktig for skjønnheten og må tilegnes, derfor er det ikke tid for kjærlighet, men bare tid for å finne seg selv!" Nora Helmer (født hos Ibsen 1879, gjenfødt hos Elfriede Jelinek 1979) har flyktet fra mann, barn og en forvirret sinnstilstand. Inspirert av sin egen skjebne har hun har startet selvhjelpskurset “Befri deg selv!”, og en av høstens kurskvelder har hun valgt å legge til Litteatur på Blå. Paula og Brigitte fra Elfriede Jelineks roman "Elskerinnene" har allerede meldt sin ankomst. Foruten kvinner fra Jelineks univers vil kursdeltakerne få møte erfarne gjesteforelesere: Elisabeth Beanca Halvorsen, forfatter Edy Poppy og professor i sosiolog Fredrik Engelstad.

Scenekunstkollektivet BANKEN har i samarbeid med forfatter Elisabeth Beanca Halvorsen utarbeidet et teatralisert selvhjelpsseminar med utgangspunkt i lystspillet "Døden og pikene". Stykket er hentet fra Halvorsens "Piker, Wien og klagesang. Om Elfriede Jelineks forfatterskap" (Gyldendal 2010), det første norske sekundærlitterære verket om den østerrikske forfatteren Elfriede Jelinek som fikk glimrende mottagelser:

”Sexy sakprosa” (Susanne Christensen, Klassekampen) ”Sjeldent eksperiment” (Ingunn Økland, Aftenposten)

Nora Helmer har holdt flere selvhjelpskurs i samarbeid med Halvorsen. Både på Månefestivalen i Fredrikstad og på den Østerrikske ambassade lot folk seg inspirere av at ”alle må lytte inn i seg selv, og handle etter hva de hører der inne”. Den 16 november inviterer Nora til et helaftens selvhjelpskurs, på godt og vondt.

BANKEN: Marte Germaine Christensen, Olav Waastad, Marte Mørland, Silje Storstein, Mari Storstein, Matilde Holdhus, Monica Nestvold Ta kontakt med Silje Storstein: 98407951 eller s.storstein@gmail.com for mer informasjon.