Indianere og to cowboyer
Forfatterne Morten Strøksnes og Johan Mjønes skriver begge om det ville og utemmede Amerika, hvor urbefolkning må vike for storsamfunnets interesser, og hvor vold og narkosmugling hersker. I Tequila-dagbøkene reiser journalist, idéhistoriker og forfatter Morten Strøksnes fra USA til Mexico City gjennom de myteomspunnede Sierra Madre-fjellene. Strøksnes følger i fotsporene til den norske etnologen Carl Lumholtz som i perioden 1890-1910 kartla ukjente indianerstammer, og ble en pioner i amerikansk antropologi. Strøksnes tar oss med til lutfattige indianere og hensynsløse narkobander, vi blir med på Peyote-jakt og besøker og noen av verdens farligste byer.
Fortellingen om sju bål er forfatter Johan Mjønes siste roman. Mjølnes gir oss en hard og realistisk skildring av kjærlighet på tvers av skillet mellom dagens hvite amerikanere og den indianske urbefolkningen, hele tiden med Europas kolonihistorie som bakteppe. Også i Mjønes bok spiller nordmenn en birolle, da den norske stats oljeselskap lukter profitt i indianernes gamle land.
Bli med når to av våre mest spennende samtidsforfattere samtaler om to ulike, men samtidig tilstøtende litterære prosjekter om et ukjent Amerika. Samtalen ledes av Litteratur på Blås Andreas Tandberg.
Strøksnes har vært ute en hel del vinternetter tidligere, og har en drivende evne til å kombinere en stor mengde informasjon om, for mange, helt nye folk og omgivelser. Han formidler entusiasme og respekt for dem han møter og historiene deres, og selv om han tydelig har kunnskap om mye av det han møter underveis, oppleves dette aldri som en reise i «hør på alt jeg kan». - Signe Prøis, Klassekampen
Om Fortellingen om de sju bål: Mjønes har skrevet en viktig roman som sier noe om identitet, følelsen av å være utenfor, en tematikk som alltid vil være aktuell. Og han gjør det godt, med et ektefølt engasjement - Ørjan Greiff Johnsen, AdresseavisenHan klarer å mane fram mennesker, steder og hendelser som gjør at handlingen blir sittende som en film i hodet på leseren, uansett hvor ubehagelig den filmen til tider er. - Erle Marie Sørheim, Dagbladet