Back to All Events

USA-spesial: Valgvake

  • Blå 9 Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Fra kl. 21:30 viser vi valgnatten direkte på storskjerm, i mellomtiden lader vi opp ytterligere med frihetsrock og DJ Knut Killmer. Bli med på valgvake!

Samme kveld som amerikanerne går til urnene for å velge ny president varmer vi opp med valgkamp-vorspiel! Du får høre flere foredrag om USA og amerikansk kultur.

Inger Merete Hobbelstad om Richard III:
Inger Merete Hobbeltad er Shakespeare-elsker og aktuell med boka "Å leve med Shakespeare". Hun skal snakke om Richard III (ALIAS DONALD TRUMP).

Elisabeth Haarr om Dolly Parton:
Elisabeth Haarr har tidligere vevd teppet “Hommage til Dolly Parton”, og hun kommer til Blå for å snakke om kvinnefrigjøring, den store og den lille kunsten, og hvordan Dolly Parton balanserer på en knivsegg mellom glamour, hverdagen i en amerikansk småby, tristesse og en ambisjon om å bli større enn Elvis.

Mohamed Abdi om “Mellom verden og meg”:
Ta-Nehisi Coates skrev boken “Mellom verden og meg” i 2015, et brev til sin tenåringssønn om å vokse opp som afro-amerikaner i USA og om å kjenne rasisme på kroppen. Abdi skrev en lengre artikkel om boken for Vinduet.

Lars Holm Hansen om populisme:
Lars Holm Hansen har nettopp oversatt boka “Hva er populisme?” av Jan-Werner Müller. I tillegg til å vise hvordan populistiske påstander om å representere det “ekte” folket er et angrep på demokratiet, foreslår Müller en rekke strategier for å motvirke populistisk retorikk.

Om bidragsyterne:
Elisabeth Haarr er tekstilkunstner. Gjennom flere tiår har hun arbeidet som kunstner, pedagog og kunstpolitisk aktivist. Hun har stilt ut i hele Norge, sist på Kunsthall Oslo med utstillingen “Strid”.

Mohamed Abdi er skribent, masterstudent i pedagogikk ved Universitetet i Oslo, og fast spaltist i Morgenbladet.

Lars Holm-Hansen er sakprosaoversetter og tidligere universitetslektor i filosofi ved Universitetet i Bergen. Han har blant annet oversatt Martin Heideggers “Væren og tid” og «Om det politiske» av Chantal Mouffe.

Inger Merete Hobbelstad er litteraturviter og kulturjournalist i Dagbladet. I høst gir hun ut boka "Å leve med Shakespeare: essays".

DJ Knut Killmer
Med røtter dypt inn i den mørkeste norske enklaven i Minnesota kommer Killmer ferdig stemt til oss for å spille det amerikanerne er best på; Frihetsrock!

CC: 50 kr.