Back to All Events

Politisk litteratur med Kjartan Fløgstad og Vigdis Hjorth

  • Blå 9 Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Litteratur på Blå på festivalen Popvenstre!

Hva snakker vi egentlig om når vi snakker om «politisk litteratur»?

Norsk samtidslitteratur beskyldes med jevne mellomrom for å være upolitisk og innadvendt. Implisitt i denne kritikken ligger en forståelse av hvordan litteratur kan og bør se ut før en kan kalle den «politisk». Hva består i så fall disse kriteriene i, og hvilke vilkår har politisk litteratur i Norge i dag?

På festivalen Popvenstre inviterer Litteratur på Blå til samtale med Vigdis Hjorth og Kjartan Fløgstad. Som to av våre fremste samtidsforfattere, har de begge utmerket seg med tekster som på vidt forskjellige måter rommer politisk engasjement, vilje og brodd.

Kjartan Fløgstad har et langt forfatterskap bak seg, blant som annet poet, essayist og romanforfatter. Hans seneste utgivelse er «Etter i saumane» (Gyldendal 2016).

Vigdis Hjorth er forfatter av en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Hjorth er aktuell med sin nye roman, «Arv og Miljø», i september.

Samtalen ledes av kritiker og journalist i Morgenbladet, Olaf Haagensen.

Om Popvenstre: arrangeres av Rødt, med en rekke samarbeidspartnere. Endagsfestivalen skal kombinere politikk og kultur, og målet er å fylle Kubaparken med mennesker som mener verden trenger mindre egoisme, mer rettferdighet. Sjekk ut Popvenstres program og HUSK Å KJØPE BILLETT via linken over!