Back to All Events

Polsk aften: Zbigniew Herbert & Tadeusz Różewicz

  • Blå 9 Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Litteratur på Blå avslutter vårens sesong med en kveld viet de to polske modernistiske poetene Zbigniew Herbert og Tadeusz Różewicz. Vi inviterer til en lansering av to helt nye oversettelser:

Gombrowicz-oversetter og litteraturviter Agnes Banach har oversatt Tadeusz Różewicz ("Gråsoner") og poet og kritiker Joanna Rzadkowska har oversatt Zbigniew Herbert ("I hjertet av tingene"), begge på Aschehoug forlag. Sammen med Knut Andreas Grimstad, professor i polsk språk og litteratur ved UiO, skal de snakke om de to poetene, polsk poesi og oversettelsesprosessen fra polsk til norsk. Ordstyrer er Julia Wiedlocha fra Litteratur på Blå. 

Arrangementet er støttet av Norsk oversetterforening.

Dørene åpner kl. 19.00
cc 50,-