Back to All Events

Marina Warner: Gjenfortalte eventyr i samtidslitteraturen

  • Blå 9 Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Litteratur på Blå er stolt av å kunne ønske velkommen til en panelsamtale med Marina Warner, vinner av Holbergprisen i 2015, kulturhistoriker, mytolog og forfatter.

Samtalen vil ta utgangspunkt i Warners skjønn- og faglitterære forfatterskap, og diskutere gjenfortellingen av kjente eventyr i en feministisk kontekst. Vi vil se nærmere på eventyrfigurer- og motiver som Blåskjegg, sjalusi og seksuell mistenksomhet, samt Rapunzel-eventyret, "den gamle heksen" og marginaliseringen av kvinnelige skikkelser. Vi vil også diskutere eventyrenes rolle i samtidslitteraturen, og hvordan disse omskrives og omdannes i en moderne kontekst. 

Samtalen vil bli holdt på engelsk.

I panelet:

MARINA WARNER, britisk skjønn- og faglitteraturforfatter, historiker og mytolog og professor i engelsk ved University of London. 

JANNE S. DRANGSHOLT, forfatter, litteraturforsker og førsteamanuensis i engelsk litteratur ved Universitetet i Stavanger.

ALBA MOROLLÓN DIAZ-FAES, stipendiat i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun arbeider for tiden med sin avhandling "Queer(ed) Fairy Tales". 

Samtalen ledes av Julia Wiedlocha fra Litteratur på Blå-redaksjonen. 

cc: 50 kr.