Back to All Events

Kritisk vorspiel: 12 regler for livet

  • BLÅ 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Til uka kommer den kontroversielle psykologiprofessoren Jordan Peterson til Oslo for å holde foredrag på Oslo Konserthus. Ifølge Dagbladet ble billettene utsolgt på bare et par timer. I løpet av det siste året har Jordan Petersons bøker, youtube-forelesninger og uttalelser skapt debatt.

I anledning Petersons Oslo-besøk inviterer Litteratur på Blå til kritisk vorspiel med Mohamed Abdi og Jonas Hansen Meyer, som begge har deltatt i debatten med kommentar og artikkel i henholdsvis Morgenbladet og Bokvennen Litterær Avis. De vil diskutere den mye omdiskuterte, nylig oversatte til norsk og stadig bestselgende boka 12 Regler for livet med utgangspunkt i uenighetene omkring boka og forfatteren.

Kan boka leses som uskyldige og sunne selvhjelpstips? Er imperativer som "Sammenlign deg med den du var i går, ikke med det en annen er i dag", "Få orden i eget hus før du kritiserer andre" eller "formuler deg presist" tomme for politiske implikasjoner? Er det symptomatisk at leserskaren er dominert av unge menn? Og kan vi lese boka isolert, og uten en fornemmelse av hva Peterson har uttalt andre steder? 

Velkommen til debatt på Litteratur på Blå!
Dørene åpner kl. 19.00 og samtalen begynner 19.30.  
cc: 50,-