Back to All Events

Hvem sa hva? Språkkveld med Helene Uri

  • BLÅ 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Velkommen til praktisk språkkveld på Litteratur på Blå! 

«Vi lever i et av verdens mest likestilte land. Nettopp derfor er et interessant å se i hvilken grad språket sladrer om ulikhet også der vi insisterer på at ingen ulikhet finnes.» skriver Helene Uri i høstens store bok om språk, Hvem sa hva? Kvinner, menn og språk. Uri ser på kjønn og språkbruk og bekrefter gjennom sine undersøkelser det som for mange har vært en universelt anerkjent sannhet: kvinner og menn både snakker og snakkes om på ulik måte. De som snakker og snakkes om er for øvrig i stor grad menn. Systematisk går Uri gjennom alt fra grammatikk, metaforer og facebook-kommentarer til nekrologer og antologier, og språket står der svart på hvitt – på papiret er menn og kvinner langt fra likestilte. Men hva slags betydning har det? Opprettholder språkbruken forskjeller og hindrer likestillingen, eller er språket først og fremst et instrument? Vi påvirker åpenbart språket, men påvirker språket også oss?

Helene Uri, forfatter, forsker og professor, kommer til Blå for å snakke om språket og hva det avslører. 

Samtalen ledes av Aurora Eriksen fra Litteratur på Blå.

Dørene åpner 19:00, og samtalen starter 19:30. Vel møtt!
CC: 50,-

Earlier Event: October 22
Kritisk vorspiel: 12 regler for livet
Later Event: November 13
Tankegods: Ludwig Wittgenstein