Back to All Events

Forfatterportrett: Eline Lund Fjæren

  • BLÅ 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

4. desember kommer Eline Lund Fjæren til Litteratur på Blå for et dybdeintervju om sitt skjønnlitterære forfatterskap – som nå teller tre romaner. Samtalen ledes av Benjamin Yazdan fra redaksjonen.

Forbruk i september (Oktober, 2018), som er Fjærens tredje bok, viderefører en særegen formbevissthet og sentrale motiver fra Ung jente, voksen mann (2013) og Klokken og sengen (2015), men er kanskje hennes sterkeste romantekst så langt. Romanen, som omhandler Emilie og Espen, henholdsvis lovende kulturjournalist og hakket mer etablert litteraturkritiker i en norsk ukeavis, fortoner seg som et kondensert, relasjonelt kammerspill om forstillelse, ensomhet og livsrytmer; det hun kaller den «generelle forvaltningen av et selv». Det kontrollerte stilleiet og de uventede beskrivelsene rommer både underspilt komikk og elegante perspektivskifter, og kan sende tankene til andre fremtredende stilister i samtidslitteraturen, som en Rachel Cusk. Samtidig er Forbruk i september en roman med et skjerpet blikk for det man kan kalle en litterær situasjonskunst – med stor teft for "registreringen" av affekter, umerkelige gester og tyngende selvbevissthet fra ett øyeblikk til det neste. Lund Fjæren jobber også som spaltist i Morgenbladet.

Vi gleder oss! 

Dørene åpner 19.00, samtalen begynner 19.30.
CC: 50,-

Earlier Event: November 27
Sjangersprang: Kuratorteksten
Later Event: December 11
I dybden: W.G. Sebald