Litteratur på Blå avslutter nok en sesong. Siste mann ut er Zeshan Shakar, som er aktuell med sin andre utgivelse på Gyldendal forlag denne høsten. Samtalen vil berøre narrative trekk ved boken, sosiologiske kodefellesskap og slektskapet mellom Shakars og Jonas Hassen Khemiris forfatterskap.
Prisvinnende forfatter Zeshan Shakar kommer til Litteratur på Blå for andre gang i år. Forfatteren av Tante Ulrikkes vei er aktuell med Gul bok, en utgivelse som ikke passerer i det stille.
Mani er nyutdannet økonom og blir ansatt i Oppvekstdepartementet. Her møter han hittil ukjente spilleregler. Han er ønsket velkommen inn i varmen, men har en annen referanseramme enn dem han arbeider sammen med. Han ler ikke av de samme vitsene som dem, og bortsett fra utdanningen har han en annen bakgrunn enn dem. I Shakars univers likner arbeidet med Gul bok, det midlertidige statsbudsjettet, etter hvert på noe annet enn statsforhandlinger. Det er Manis identitet som forhandles og reforhandles, og forhandlingene er nådeløse. I samtalen vil vi diskutere hva identitet er, om den er flytende eller fastsatt, hvordan forskjelligartede fellesskap nødvendigvis forholder seg til hverandre, og hvordan Shakars forfatterskap forholder seg til bøkene til en av Sveriges mest anerkjente forfattere, Jonas Hassen Khemiri.
Samtalen blir ledet av Joakim Tjøstheim fra redaksjonen.
Samtalen vil bli streamet og lenke til arrangementet publisert her og på Litteratur på Blå sin Facebook-side i forkant av arrangementet.