Back to All Events

Om reiselitteratur med Erika Fatland

  • Blå 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Tirsdag 10. november gjester Erika Fatland Litteratur på Blå i samtale med redaksjonsmedlem Andrea Regine Meyer.

Erika Fatland er aktuell med reiseskildringen "Høyt – en reise i Himalaya". Tidligere har hun blant annet utgitt "Sovjetistan – en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan" (2014), i tillegg til "Grensen – en reise rundt Russland" (2017) og dokumentarboka "Englebyen. Historier fra Beslan" (2011).

Tema for kvelden er reiselitteratur, og samtalen vil kretse om Fatlands eget forfatterskap og spennende reiser, men også ta for seg reiselitteraturen som sjanger: hvorfor skriver eller leser man reiseskildringer?

Fatland er kjent for sitt grundige researcharbeid i forbindelse med sine reiser, og bøkene hennes tar ofte for seg dagsaktuelle politiske spørsmål, i tillegg til steders lange og komplekse historie. Hva slags ansvar hviler på reiselitteratur-forfatteren med tanke på fremstilling av fremmede kulturer og deres historie, og hvordan er det å navigere i mylderet av ulike framstillinger som allerede er skrevet?

Arrangementet er åpent for inntil 40 publikummere, billett kan reserveres gjennom PM her på facebook, og betales i døra.

Dørene åpner 19:00
Samtalene starter 19:30
CC: 50kr

Samtalen vil også strømmes. Lenke til strømmingen blir publisert i arrangementet og via Facebook-siden til Litteratur på Blå samme dag.

Velkommen til Litteratur på Blå og en litterær reise med Erika Fatland!

Earlier Event: November 2
I dybden: Torborg Nedreaas
Later Event: December 15
Julespesial: Zeshan Shakar om Gul bok