Åpningskveld: Marlene van Niekerk i samtale med Simon Stranger

marlene-van-niekerk-face nettsideLitteratur på Blå er stolte over å kunne presentere en kveld med den Sør-Afrikanske forfatteren Marlene van Niekerk i forbindelse med hennes første norgesbesøk. I fjor ga Forlaget Press ut den kritikerroste romanen Agaat, som er fortellingen om to kvinner og deres jakt på fellesskap og bekreftelse, det er en beretning om sørafrikansk hverdagsliv gjennom fem tiår, en roman om makt og avmakt, hat og kjærlighet, løgn og forstillelse, om forsoningens nødvendighet og umulighet.

Marlene van Niekerk er en av Sør-Afrikas fremste forfattere i dag. Da Agaat kom ut i hjemlandet i 2007, ble den hyllet som et mesterverk: en bred og kompleks familiehistorie, som samtidig tok opp i seg spenningene i den sørafrikanske samtidshistorien på et vis knapt noen roman hadde gjort før. Også internasjonalt ble boka en kritikersuksess.    Oversetteren Eve-Marie Lund sier at det er «et privilegium å oversette Agaat. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at dette er en av de største og beste oppgavene jeg har tatt på meg i mitt virke som oversetter. Jeg håper boken vil finne mange norske lesere.»

Kvelden ledes av Simon Stranger, som har skrevet en rekke bøker, gått Forfatterstudiet i Bø og studert filosofi ved Universitetet i Oslo.

NB! Arrangementet holds på Ingensteds, rett ved siden av Blå.

«Fortjent lesersuksess om mennesker i et umenneskelig system.» Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Likegyldig hvilke krav man har til en roman, Agaat vil tilfredsstille dem alle: Enten man leser for å underholdes, eller man betrakter en roman som en dannelsesreise for å se, forstå og lære mer enn man på forhånd har sett og allerede vet (...) En komplett roman, praktisk talt lytefritt oversatt av Eve-Marie Lund.» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad