Knudsen og Knausgård samtaler om Manuell

knudsenCathrine Knudsen gir i høst ut sin fjerde roman, Manuell. I den anledning inviterer Litteratur på Blå, i samarbeid med Pelikan forlag, til samtale mellom forfatter og redaktør Karl Ove Knausgård. Cathrine Knudsen har tidligere gitt ut romanene Mulighetene (2005), De langtidsboende (2008) og Jeg kunne vært et menneske (2011). Flere av bøkene har mottatt svært gode kritikker, og store forventninger er knyttet til hennes siste utgivelse. Manuell er Knudsens fjerde roman og den første som gis ut på Pelikan. Knudsen og Knausgård vil samtale om boka og Knudsens forfatterskap. Hun vil også lese fra sin nye roman.

Velkommen til boklansering!

Om Manuell: De eneste gangene Cara Alona møtte sin farfar i oppveksten, var da familien hennes kjørte gjennom Kjellstadbommen på vei til byen, og farfaren satt i boksen og uten ett ord tok imot myntene hans sønn rakte ham. Nå er Cara voksen, har selv barn, og med forholdet til sin farfar og familien som utgangspunkt, skriver hun om sitt liv, ikke slik det er i seg selv, men sett gjennom relasjonene til andre.

I en prosa ekstremt lydhør for det som skjer mellom mennesker, nærmer Cathrine Knudsen seg i denne romanen de store spørsmålene. Hva er tilhørighet? Hva er identitet? Hva er omsorg? Manuell utgjør en slags følelsenes arkeologi, og søker seg konsekvent mot grensene i det menneskelige; mellom det mannlige og kvinnelige, det syke og det friske, barnet og den voksne, avhengighet og frihet.