Litteratur på blå sin juleavslutning

Juletræslys Det begynner å bli kaldt, julen er rett rundt hjørnet og vi avslutter sesongen med opplesninger fra noen av høstens beste utgivelser, en oppringning fra det store Europa, og didaktisk dukketeater!

Tina Åmodt, f.1985, debuterte i 2010 med annleggsprosa, har siden utgitt diktsamlingen syntese med Ida Säll. Denne høsten har hun vært aktuell med romanen det blir aldri lyst her som har fått strålende krititikk.

Ingvild Schade f.1987, debuterte i høst med romanen Drammens rekordbok, som jevnt over har høstet gode anmeldelser, tidligere hun har studert ved Westerdahls og skrivekunstakademiet.

Rune Christiansen f. 1963, har vært en sentral poet og romanforfatter siden debuten i 1986.  Han er leder for forfatterstudiet i Bø og har i høst vært aktuell med romanen ensomheten i Lydia Ernmans liv som han ble tildelt Brageprisen for. Boken er også nominert til p2 lytterenes romanpris.

Lars Petter Sveen f. Lars Petter Sveen er fødd i 1981. Han er tidlegare elev på Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han har fått Tarjei Vesaas' debutantstipend, Aschehougs debutantstipend og Sunnmørsprisen for debutboka «Køyre frå Fræna» (2008).  Hans tredje bok guds barn, er nominert til Ungdommens kritikerpris, og p2 lytterens romanopris, samt solgt til Danmark.

Kristian Wikborg Wiese f.1986, debuterte med romanen avtrykk på Vigmostad og Bjørke i høst. Han er redaktør for La Granada, lyrikkanmelder i Dagsavisen og redaksjonsmedlem i Litteratur på Blå.

Sara Li Stensrud, f.1979 er forfatter og dramatiker. Hun debuterte i 2008  med barneboken Mo i mørket, Stensrud har også skrevet diktsamlingen Gape som kom ut på Oktober forlag i 2009. Våren 2012 debuterte Stensrud som dramatiker med teaterstykket Lykkelig til mine dagers ende – Et orgastisk lærestykke fra den markedslibidinøse skogen.I 2014 kom DEN HALVSTORE EVENTYRBOKA, en eventyrbok for voksne.

Marco Demian Vitanza F.1983 er forfatter og scenekunstner. Han debuterte høsten 2011 med romanen "urak", som han fikk stor oppmerksomhet for. Året etter ga han ut skuespillet "Londonium", som er blitt oversatt til dansk, fransk og kinesisk.  Høsten 2014 ga han ut romanen SUB ROSA.