Lansering av Karl Ove Knausgård og Thomas Wågstrøms «Nakker»

KOKLitteratur på Blå inviterer til lansering av «Nakker». Dette er den andre foto/essay-boken av forfatter Karl Ove Knausgård og fotograf Thomas Wågstrøm. «Alt som er I himmelen», som inneholdt fotografier av skyformasjoner og et nyskrevet essay av Knausgård, ble svært godt mottatt da den utkom i 2012. «Dette er essaykunst», skrev Cathrine Krøger i Dagbladet. Mens Knausgård og Wågstrøm i sin forrige bok rettet blikket mot himmelen, er det nå det bortvendte blikket som er motivet: den menneskelige nakken. Hele det skjøre livet pulserer gjennom nakken. Det gjør den til menneskets kanskje mest sårbare men også sensuelle kroppsdel. Den bortvendte og introverte tilstanden er noe fotografen Wågström sterkt identifiser seg med og derfor alltid i en viss grad søker i sine prosjekt.

Wågstrøms fotografier følges av et lengre essay av Knausgård, kalt «Ansiktets bakside», som nettopp tematiserer denne bortvendte og innadvendte tilstanden. Skrevet opp mot Wågströms bilder griper Knausgård tak i nakkens sårbarhet, dens metaforiske og medisinske kvaliteter, og filosoferer over barnet og den voksnes blikk på verden: det medlevende og det bortvendte blikket.

Vi ønsker velkommen til lansering av boka. Det blir samtale mellom forfatter og fotograf, fremvisning av fotografier, musikalsk innslag av Psyence Fiction samt opplesning av Knausgårds essay.

Kveldens ordstyrer er kritiker i Klassekampen Tom Egil Hverven.