Arrangementet er avlyst grunnet sykdom. Vi beklager dette.

Ravatn I Fugletribunalet forlater TV-programlederen Allis Hagtorn mann og jobb etter en offentlig sex-skandale og begynner som hushjelp for Sigurd Bagge i håp om et anonymt liv. Etter hver som de to kommer hverandre nærmere blir det de begge bærer på stadig viktigere, og boken stiller spørsmålet om hva som må til for å starte på nytt.

Agnes Ravatn har siden debuten i 2007 blitt kjent for en sin særegen stemme og et blikk for det unormale, det komiske i det tragiske, og menneskelige svakheter. Med sin hovlandske humor og gjennomgående ironiske distanse er hun noe så sjeldent som en ung kvinnelig superstjerne i litteraturnorge, For debutromanen Veke 53 fikk Ravatn Natt & Dags Bergenspris for beste bok i 2007. I 2011 mottok hun Språkrådets språkpris for de to essaysamlingene Stillstand og Folkelesnad.

Agnes Ravatn snakker med Litteratur på Blås Åse Sjøstrand om den nye boken, om fascinasjonen for folket og for menneskers feilsteg.

 

Om Folkelesnad (2011) Denne boka er en skatt. - Ellen Sofie Lauritzen, Dagsavisen

Om Veke 53 (2007) Veke 53 er en fin debut full av gode og ikke minst morsomme scener, med pinlige, nedrige øyeblikk og genuin kontakt i tørrvittig form. - Hilde Stubhaug, Morgenbladet

Den traurige settingen til tross, hovedpersonens sjølironi og Ravatns underfundige humor gjør dette til oppløftende lesing. - Elin Linberg, Nationen.